Дрони побули ляльководами для людей у віртуальній реальності

Інженери вирішили зробити досвід у віртуальній реальності ще реалістичнішим та випробували для цього дрони. Безпілотники прив'язували нитками до людей, перетворюючи їх на ляльководів, а люди-маріонетки натомість отримували силовий зворотний зв'язок для взаємодії у VR. Прив'язувати дрони пропонують на пальці, руки і на щиколодки, пишуть автори розробки у своїй статті. Систему HapticPuppet вчені представили на конференції UIST ’22 Adjunct.

Martin Feick et al.

Martin Feick et al.

Команда інженерів з Німеччини та Канади запропонувала перетворити людей на маріонеток для дронів заради реалістичніших відчуттів у віртуальній реальності. Ідея полягає в тому, що прив'язані до тіла дрони забезпечують вплив різнонаправлених сил, які створять враження фізичної взаємодії навіть у віртуальній реальності. Безпілотник-ляльковод допоможе відчути натиснену кнопку чи вдарений м'яч, змінивши силу натягу дроту.

Свою систему HapticPuppet розробники також пропонують використовувати її для реабілітаційних завдань у медичних цілях чи для фізичної взаємодії людей у VR. У HapticPuppet входять кріплення на тіло, наприклад, на пальці, ноги чи груди, невеликі дрони діаметрами у 9,5 сантиметра та система, яка допомагає їм відстежувати своє положення. Поки обмеженнями є складність координації кількох дронів, а також шум від них. Крім того, час автономної роботи таких маленьких безпілотників складає всього 6-7 хвилин.

Відчути віртуальну реальність на дотик

👉😺 Наприклад, контролер-пензлик дозволить погладити віртуального кота

🛹 Аби пограти на віртуальному піаніно стане у пригоді браслет, що реагує на вібрації від дотиків

🎹 А екзоскелет допоможе покататися на віртуальному скейті