Чотириногий робот Unitree прогулявся у воді та з людиною верхи

Робот на чотирьох ногах B1 від китайської компанії Unitree Robotics обзавівся водонепроникністю та пройшовся по дну водойми. Крім того, на своєму YouTube-каналі Unitree показали вантажні можливості робота та посадили йому на спину людину вагою більше 100 кілограмів. Більше про робота доступно на сайті розробників.

Unitree / YouTube

Unitree / YouTube

Unitree Robotics — одна з багатьох компаній-розробників чотириногих роботів, які зазвичай розробляються саме для роботи у складних умовах. І одним з роботів з їхньої лінійки є чотириногий під назвою В1, який створений для роботи за будь-яких погодних умов. В1 володіє водонепроникністю рівня IP68 і може пересуватися дном водойми глибиною до 1,2 метра — майже повністю зануреним у воду. Достатньо лише, щоб з води стирчала його антена, яка необхідна для керування роботом. Крім води робот може долати сходинки висотою до 20 сантиметрів і схили до 35 градусів.

Unitree / YouTube

Unitree / YouTube

Акумулятора В1 вистачить на 2-4 години роботи, а максимальна швидкість, яку він може розвинути, складає 1,8 метра на секунду. Unitree заявляє максимальну вантажність робота у 104 кілограми та демонструє це на відео, де верхи на роботі їде чоловік такої ваги. Безпечно пересуватися роботу допомагають п'ять камер глибини на його борту.

Unitree / YouTube

Ми багато розповідаємо про те, як роботів пристосовують до складних умов. Наприклад, гібридного робота із пропелерами випробовували на стійкість до вітру, поки він балансував на мотузці. А чотириногого робогепарда скидали з драбини, щоб він навчився приземлятися на лапи подібно коту. А окрім Unitree Robotics вміння плавати нещодавно продемонстрував чотириногий робот Vision 60 від компанії Ghost Robotics.

На що здатні чотириногі?

🧇 бігати намащеною олією підлогою

🗡️ боротися на світлових мечах

🔫 (імовірно) користуватися снайперською гвинтівкою, якщо її помістити їм на спину