Чотириногий робот склав ноги і поплавав у річці

Американська компанія Ghost Robotics показала свого чотириногого робота Vision 60 під час плавання у воді. У цьому роботу допоміг модуль від компанії Onyx Industries, який наділив його реактивним двигуном. Так Vision 60 може плавати, притиснувши ноги до себе, а потім вийти з води і продовжити рух суходолом. Як це відбувається, Ghost Robotics показали у своєму Twitter.

Компанія-розробник чотириногих роботів Ghost Robotics спільно із Onyx Industries представила модифікованого робота Vision 60, який стане «першим комерційним чотириногим роботом-амфібією». Завдяки модулю від Onyx Industries він тепер може плавати у воді зі швидкістю до 5,6 кілометра на годину.

Vision 60 є одним із роботів з лінійки Ghost Robotics, який важить 51 кілограм та може нести корисне навантаження вагою до 10 кілограмів. Працюючи до трьох годин на літієвому акумуляторі він може розганятися до швидкості трьох метрів на секунду і пересуватися складною місцевістю, у тому числі і вбрід, якщо глибина не перевищує одного метра.

Але Onyx Industries розробили спеціально для нього модуль NAUT (Nautical Autonomous Unmanned Tail) з реактивним двигуном, з яким робот може не пересуватися по дну водойми, а плисти. Для цього йому потрібно піджати ноги до себе. Модуль додає ще 2,3 кілограма ваги до робота, враховуючи батарею (вона важить 1,4 кілограма), що забезпечує до пів години плавання. А після пересування вплав Vision 60 може випростатися і рушити далі суходолом.

Vision 60 не вперше виступає тестовим майданчиком для нових модифікацій. Нещодавно ми розповідали, як у співпраці з компанією Sword Defense Systems його розробники почепили роботу на спину гвинтівку з дистанційним керуванням.

Ще більше гібридних роботів

🦁 Двоногий робот Лео отримав по два пропелери на плечі і тепер може стрибати зі сходів і кататися на скейті

🚡 А дрону HUUVER розмістили його вісім пропелерів між парою гусениць, щоб він міг не лише літати, а і їздити

🐟 А іноді гвинти дронів можна перетворити на лопаті, щоб коптери могли і поплавати


Фото в анонсі: Onyx Industries