Boston Dynamics відправила свого людиноподібного робота Atlas на пенсію

Після майже 10 років розробки людиноподібного робота Atlas, компанія Boston Dynamics вирішила відправити його на пенсію та зупинити роботу над роботом. Їм вдалося навчити 90-кілограмового робота бігати, танцювати й навіть робити складні трюки, як-от сальто. Але тепер, імовірно, компанія вирішила працювати над новим людиноподібним роботом, тому вирішила відмовитися від Atlas, повідомляє New Atlas.

Фрагмент прощального відео з роботом. Boston Dynamics

Фрагмент прощального відео з роботом. Boston Dynamics

Чим запам'ятався Atlas?

З самого старту розробки робота у 2013 році, його використовували лише як піддослідного, на якому досліджували різноманітні можливості людиноподібних роботів. Завдяки постійно оновлюваним алгоритмам контролю частин тіла робота та потужній гідравлічній системі, яка приводила його у рух, Atlas став відомим як один із найспритніших людиноподібних роботів. А у лютому цього року у Boston Dynamics навіть натякнули, що робот вже готовий працювати на виробництвах — це продемонстрували на прикладі того, як Atlas перекладав автозапчастини.

Нове відео з Atlas, яке опублікувала компанія, містило найяскравіші моменти із випробувань різних вмінь робота. Однак, цього разу компанія супроводила ролик словами «Прощання з Atlas», тож схоже, що Boston Dynamics відмовляється від подальшої роботи над роботом.

Прощальне відео. Boston Dynamics / YouTube

За якими людиноподібними роботами ще варто стежити

🤖 Нещодавно Tesla показала оновлення для своїх роботів «Оптимус», що тепер стали легшими й швидшими

🦾 А китайські розробники створили людиноподібного робота, який може підняти вагу майже порівняну з власною

🦿Цікаві випробування також проводять над роботом Digit, який тепер вміє падати й самостійно підводитися