Чотириногий робот Unitree прогулявся у воді та з людиною верхи

Джерело: Unitree

Робот на чотирьох ногах B1 від китайської компанії Unitree Robotics обзавівся водонепроникністю та пройшовся по дну водойми. Крім того, на своєму YouTube-каналі Unitree показали вантажні можливості робота та посадили йому на спину людину вагою більше 100 кілограмів. Більше про робота доступно на сайті розробників.

Unitree / YouTube

Unitree Robotics — одна з багатьох компаній-розробників чотириногих роботів, які зазвичай розробляються саме для роботи у складних умовах. І одним з роботів з їхньої лінійки є чотириногий під назвою В1, який створений для роботи за будь-яких погодних умов. В1 володіє водонепроникністю рівня IP68 і може пересуватися дном водойми глибиною до 1,2 метра — майже повністю зануреним у воду. Достатньо лише, щоб з води стирчала його антена, яка необхідна для керування роботом. Крім води робот може долати сходинки висотою до 20 сантиметрів і схили до 35 градусів.

Unitree / YouTube

Акумулятора В1 вистачить на 2-4 години роботи, а максимальна швидкість, яку він може розвинути, складає 1,8 метра на секунду. Unitree заявляє максимальну вантажність робота у 104 кілограми та демонструє це на відео, де верхи на роботі їде чоловік такої ваги. Безпечно пересуватися роботу допомагають п'ять камер глибини на його борту.

Ми багато розповідаємо про те, як роботів пристосовують до складних умов. Наприклад, гібридного робота із пропелерами випробовували на стійкість до вітру, поки він балансував на мотузці. А чотириногого робогепарда скидали з драбини, щоб він навчився приземлятися на лапи подібно коту. А окрім Unitree Robotics вміння плавати нещодавно продемонстрував чотириногий робот Vision 60 від компанії Ghost Robotics.

На що здатні чотириногі?

🧇 бігати намащеною олією підлогою

🗡️ боротися на світлових мечах

🔫 (імовірно) користуватися снайперською гвинтівкою, якщо її помістити їм на спину