В Іспанії розкопали півметровий давньоримський фалос

Вирізьблений у камені величезний фалос знайшли під час археологічних розкопок в Іспанії. Його датують давньоримським періодом і вважають за один із найбільших збережених із тих часів фалосів, повідомляє El País.

Півметровий іспанський фалос. Museo Histórico Local de Nueva Carteya 

Півметровий іспанський фалос. Museo Histórico Local de Nueva Carteya

Група дослідників Університету Гранади з іспанськими колегами проводили розкопки на археологічній локації Ель Гігерон (El Higuerón), що приблизно між IV і II століттями до нашої ери було іберійським поселенням, яке згодом завоювали римляни. У процесі вони натрапили на кам'яну основу великої давньоримської будівлі зі сторонами 20 на 17 метрів, на якій було вирізьблено зображення фалоса довжиною більш ніж 50 сантиметрів. Взагалі, це не рідкісна знахідка, оскільки римляни вважали зображення чоловічих геніталій символом удачі та плодючості, а також оберегом, через що часто розміщували на стінах будинків та у військових таборах. Однак розміри цього фалоса роблять його одним із найбільших збережених із римських часів.

Museo Histórico Local de Nueva Carteya 

Museo Histórico Local de Nueva Carteya

На нашому сайті це не перший давньоримський фалос. Нещодавно ми писали про інший пеніс, вирізьблений у камені на території Англії, якого супроводжував образливий надпис.