Телекеровані чотириногі роботи приготували бургер

Британські інженери випробували свою технологію дистанційного керування чотириногими роботами в умовах кухні. Руками роботів керували рукавичкою у датчиках для захоплення руху, а ногами — джойстиком. Разом вони підсмажили на пательні котлету і поклали її між двома булками для бургерів. За роботою чотириногих розробники показали у відео на своєму YouTube-каналі. А більше про технологію можна почитати на сайті лабораторії Real Robotics.

Chengxu Zhou / YouTube

Chengxu Zhou / YouTube

Команда інженерів з британських університетів Лідса і Університетського коледжу Лондона представила свій спосіб пристосувати чотириногих роботів до різноманітних завдань, не витрачаючи при цьому час і ресурси на навчання. У рамках системи TeLeMan роботи слухаються команд, які віддає оператор у костюмі з датчиками для захоплення руху. Так можна віддалено керувати діями чотириногих, які вони з неймовірною точністю виконають: їх вже випробували в уявному розмінуванні та парній роботі з відкривання пляшки.

Цього разу пару роботів AlienGo з додатковими кінцівками помістили в умовах кухні і окрім завдання з приготування бургера, вручили у руку одному з чотириногих лопатку для смаження. У ході роботи вони мали просмажити на пательні котлету, покласти її на хліб, а потім накрити конструкцію другим шматком булки. Рухами рук роботів оператор керував своєю рукою у рукавичці з датчиками захоплення руху, а ногами — за допомогою джойстика.

Chengxu Zhou / YouTube

Друзі наші менші

🥡 Китайський чотириногий робот зі спеціальним модулем на спині донесе суп із доставки, не розливши його по дорозі. Навіть якщо доведеться долати височини

🚷А такі самі AlienGo можуть рухатися і самостійно. Наприклад, гуляти тротуарами, уникаючи пішоходів та сміттєві баки

🩱Також їх можна навчити плавати. Американський Vision 60 складає свої кінцівки і вільно рухається озером з водометним двигуном позаду


Фото в анонсі: Chengxu Zhou / YouTube