Перша південнокорейська місячна станція побачила схід Землі з Місяця

Південнокорейська станція «Данурі» надіслала свій новий знімок. Діставшись своєї робочої орбіти навколо Місяця, станція сфотографувала на схід Землі на тлі поверхні нашого супутника. Фото опублікував на своєму сайті Корейський інститут аерокосмічних досліджень (KARI).

Знімок, отриманий з висоти 119 кілометрів над поверхнею Місяця. KARI

Знімок, отриманий з висоти 119 кілометрів над поверхнею Місяця. KARI

Що за «Данурі»?

На початку серпня Південна Корея відправила свою першу місію за межі навколоземної орбіти — навколомісячну станцію Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) або «Данурі», що у перекладі означає «насолоджуйтесь Місяцем». Вже 19 грудня «Данурі» дісталася навколомісячного простору та за місяць, який знадобився на три маневри, остаточно закріпилась на своїй робочій орбіті на висоті близько 100 кілометрів над Місяцем.

Вид з висоти 344 кілометрів над Місяцем. KARI

Вид з висоти 344 кілометрів над Місяцем. KARI

У наукову програму станції входить дослідження поверхні супутника, зокрема для пошуку риги біля кратерів на його полюсах, а також вивчення місячної магнітосфери. Наукове обладнання «Данурі» включає три камери, а також магнітометр та гамма-спектрометр.

Що на фото?

Своє нове фото «Данурі» отримала за допомогою камери LUTI на висоті 119 кілометрів над Місяцем. На світлину потрапив схід Землі над всіяною кратерами поверхнею супутника. Поки свою наукову програму станція не розпочала, але команда місії планує завершити випробування наукових інструментів «Данурі» до початку лютого.

Світлина, яку «Данурі» отримала на висоті 124 кілометрів над Місяцем. KARI

Світлина, яку «Данурі» отримала на висоті 124 кілометрів над Місяцем. KARI

Найперші свої фото «Данурі» отримала у перший місяць свого польоту, перебуваючи за 1,24 мільйона кілометрів від Землі.