Людиноподібний робот Atlas став електричним

Компанія Boston Dynamics показала нову версію свого людиноподібного робота Atlas. Головною відмінністю стала відмова від гідравліки, яка приводила попереднього Atlas у рух — тепер він рухається цілковито завдяки електромоторам. Змінилася також і зовнішність робота: замість масивного торса, широко розставлених і вигнутих ніг, а також кабелів навколо, Atlas має м'якший дизайн, а ще довшу шию і голову. Оновлення Boston Dynamics показала у відео.

Робот підводиться після лежання на спині. Boston Dynamics / YouTube

Робот підводиться після лежання на спині. Boston Dynamics / YouTube

Що тепер вміє Atlas?

Оскільки й попередня версія робота, яку відправили на пенсію, відома відео з незвичайними трюками, оновлений Atlas також показав трюк: піднявся зі спини на ноги, вивернувши кінцівки. З огляду на відео, він має не лише рухливі ноги, а й може повертати на 180 градусів голову і торс. Поки незрозуміло, чи так само добре він може справлятися із вантажами, як робив це попередній Atlas. Але можливо, що він почне працювати на одному із виробництв компанії Hyundai, якій належить Boston Dynamics. Наразі ж Boston Dynamics обіцяє, що у майбутньому опублікує більше результатів, яких досягає новий Atlas.

Презентанція нового Atlas. Boston Dynamics / YouTube

  • Оновлення нещодавно отримали і людиноподібні роботи «Оптимус», яких розробляє Tesla. Вони стали швидшими і легшими, а також отримали оновлені кінцівки, які допомагають краще тримати рівновагу і взаємодіяти з предметами.