Метеорит пробив дах у будинку в Нью-Джерсі

Джерело: Hopewell Township Police Department

Сім'я з Нью-Джерсі повідомила, що в їхній будинок потрапив метеорит. Невеликий камінь пробив у будинку дах та пошкодив підлогу і стелю. Його природу ще уточнюють, однак імовірно, що метеорит походить з метеорного потоку Ета-Аквариди. Про це повідомляє на своєму сайті місцевий поліційний відділок.

Hopewell Township Police Department

Як виявили метеорит?

Насправді в атмосферу Землі щодня потрапляють тисячі метеорних тіл. Більшість з них згоряє в атмосфері, але невелика частина все ж може дістатися поверхні Землі. Уламки астероїдів і метеороїдів, які впали на Землю — метеорити — зазвичай знаходять випадково або, якщо їх вдалося застати ще в небі, місце падіння можна розрахувати. Наприклад, рештки боліда, що пролетів над Києвом, Міжнародна метеорна організація пропонує шукати на Житомирщині.

Втім, іноді метеорити можуть впасти не в безлюдному полі, а прилетіти прямо в оселю, як це сталося з сім'єю, що мешкає в американському містечку Хоупвелл, що у штаті Нью-Джерсі. Невеликий овальний камінь розмірами 10 на 15 сантиметрів пробив у будинку дах і зрикошетив від підлоги, де лишив слід від удару.

Слід від падіння метеорита. Hopewell Township Police Department

На метеоритну породу тіла вказують сліди плавлення на ньому, а також значна вага, що може вказувати на характерний для небесних тіл високий вміст заліза. Природу каменя ще з'ясовують, однак імовірно, що він походить з метеорного потоку Ета-Аквариди, який щороку можна спостерігати з середини квітня до кінця травня.

Раніше ми розповідали про уламки астероїда, які на своєму балконі знайшла італійська сім'я.