Метеорит пробив дах у будинку в Нью-Джерсі

Сім'я з Нью-Джерсі повідомила, що в їхній будинок потрапив метеорит. Невеликий камінь пробив у будинку дах та пошкодив підлогу і стелю. Його природу ще уточнюють, однак імовірно, що метеорит походить з метеорного потоку Ета-Аквариди. Про це повідомляє на своєму сайті місцевий поліційний відділок.

Hopewell Township Police Department

Hopewell Township Police Department

Як виявили метеорит?

Насправді в атмосферу Землі щодня потрапляють тисячі метеорних тіл. Більшість з них згоряє в атмосфері, але невелика частина все ж може дістатися поверхні Землі. Уламки астероїдів і метеороїдів, які впали на Землю — метеорити — зазвичай знаходять випадково або, якщо їх вдалося застати ще в небі, місце падіння можна розрахувати. Наприклад, рештки боліда, що пролетів над Києвом, Міжнародна метеорна організація пропонує шукати на Житомирщині.

Втім, іноді метеорити можуть впасти не в безлюдному полі, а прилетіти прямо в оселю, як це сталося з сім'єю, що мешкає в американському містечку Хоупвелл, що у штаті Нью-Джерсі. Невеликий овальний камінь розмірами 10 на 15 сантиметрів пробив у будинку дах і зрикошетив від підлоги, де лишив слід від удару.

Слід від падіння метеорита. Hopewell Township Police Department

Слід від падіння метеорита. Hopewell Township Police Department

На метеоритну породу тіла вказують сліди плавлення на ньому, а також значна вага, що може вказувати на характерний для небесних тіл високий вміст заліза. Природу каменя ще з'ясовують, однак імовірно, що він походить з метеорного потоку Ета-Аквариди, який щороку можна спостерігати з середини квітня до кінця травня.

Раніше ми розповідали про уламки астероїда, які на своєму балконі знайшла італійська сім'я.