Японські робопавуки оглянуть каналізації

Японська компанія TMSUK показала кількох невеликих павукоподібних роботів, які на її думку, стануть у пригоді в дослідженні каналізаційних систем. Вони пролізуть у вузькі труби та оглянуть їх 360-градусною камерою. Причому TMSUK навіть розглядає сценарії, в яких роботи навіть зможуть проводити ремонтні роботи. Про робопавуків компанія розказала на своєму сайті.

Kazumichi Moriyama / YouTube

Kazumichi Moriyama / YouTube

Японські інженери показали прототип системи для дослідження важкодоступних локацій, або просто — кілька шестиногих робопавуків розмірами 21 на 25 на 28 сантиметрів та вагою в близько 3,5 кілограма кожний. Роботи керуються за допомогою оператора, який у реальному часі може переглядати відео з камер з оглядом на 360 градусів. «Очима» ж робопавука, яких чотири, є світлодіоди та датчики, щоб робот міг оцінювати, що коїться навколо.

Зазначається, що відправка в каналізацію кількох роботів зможе забезпечити не лише огляд комунікацій, а і навіть можливість щось полагодити: наприклад, один робот вестиме за собою інших, другий оцінюватиме місцевість, а третій — щось лагодити роборукою.

Kazumichi Moriyama / YouTube

Роботи у важкодоступних місцях

🌉Двоногий робот з пропелерами політає і проінспектує мости чи лінії електропередач

🦾А гусеничний робот за магнітом зможе видертися на металеві опори, наприклад, для інспекції промислової інфраструктури

🕳️Під землю ж зможе заритися каркасний робот-черв'як на штучних м'язах