Гусеничний робот з магнітним днищем поповзав металевими опорами

Американська компанія HEBI Robotics продемонструвала у роботі своїх роботів для дослідження замкнених, затоплених та подібних важкодоступних середовищ, які згодяться для інспекції промислової інфраструктури. Одним з таких роботів виявився невеликий гусеничний Tready Jr., якого наділили магнітним днищем, щоб він міг досягати будь-якої висоти, не зважаючи на свій невеликий розмір. Також HEBI Robotics на своєму YouTube-каналі показали Tready більшого розміру, який походив у воді із роботизованою рукою, та заїхав у тунель.

HEBI Robotics / YouTube

HEBI Robotics / YouTube

Компанія HEBI Robotics, створена на базі біоробототехнічної лабораторії університету Карнегі-Меллон, представила свою лінійку модульних роботизованих платформ, призначених для роботи у промислових і важкодоступних середовищах. Одним з роботів на відео став гусеничний Tready Jr., який є меншим за розміром аналогом робота Tready — вони поруч стоять у воді, демонструючи водонепроникність, а також додатково мають по одній роботизованій руці.

Tready Jr., а точніше його варіант під назвою Maggie, що вказує на магнітні властивості робота, важить 16 кілограмів і може розвивати швидкість до 0,22 метра на секунду, витримувати температури від мінус 10 до 50 градусів Цельсію, а також має камери, які мають допомагати в інспекції. Його особливістю є магнітне днище, з яким він зможе повзти вертикальними поверхнями — для цього його слід до них причепити. Вгору Maggie зможе потягнути вагу до 13 кілограмів, а у горизонтальному положенні зможе винести навантаження у 36 кілограмів.

HEBI Robotics / YouTube

HEBI Robotics / YouTube

Другим роботом є більший за розміром 25-кілограмовий Tready, який вже має не дві гусениці для пересування, а чотири, що дасть можливість розвивати швидкість до 0,6 метра на секунду та ефективніше долати перешкоди завдяки додатковій мобільності. Своєю роборукою він може хапати предмети або використовувати її для інших функціональних інструментів. Його вантажність компанія заявляє від 20 до 7 кілограмів, залежно від версії, а час роботи від 2 до 3 годин без додаткового джерела енергії.

HEBI Robotics / YouTube

🧱Роботів на будівництва

📐✏️Притиснутий до стелі дрон з маркером займеться розміткою

🦺🚆Гігантський людиноподібний робот попрацює на залізниці, поки ви у віртуальній реальності керуватимете ним

🌉А двоногий робот з пропелерами проінспектує мости чи лінії електропередач