Людиноподібні роботи Tesla попрацювали у гаражі

Компанія Tesla показала оновлені прототипи своїх людиноподібних роботів Tesla Bot. Кілька роботів походили вулицями, а також попрацювали у гаражі, наприклад, складаючи речі у коробки. Відео з оновленими Tesla Bot компанія показала на своєму ютуб-каналі.

Tesla / YouTube

Tesla / YouTube

Що це за роботи?

Перші прототипи Tesla Bot або, як їх ще називає компанія, роботи «Оптимус» (Optimus) Tesla представила у 2022 році. Під час презентації було вказано, що «Оптимуси» важать 73 кілограми та мають надзвичайно рухоме тіло, яке дасть можливість виконувати широкий спектр задач, зокрема з перенесення вантажів чи поливу квітів. Як заявила компанія, робот має дуже подібну до людської анатомію, що має забезпечити йому близьку до людської точність і спритність у виконанні завдань.

Внутрішня конструкція робота, де помаранчевим позначені приводи руху робота, а блакитним — електроніка. Tesla / YouTube

Внутрішня конструкція робота, де помаранчевим позначені приводи руху робота, а блакитним — електроніка. Tesla / YouTube

У новому відео, присвяченому «Оптимусам», Tesla показала роботів за прогулянкою і виконанням нескладних завдань з маніпуляції предметами. П'ятеро роботів доволі стійко, хоч і повільно, пройшлися гаражем. Також на відео компанія продемонструвала систему машинного зору роботів, яку вони використовують для навігації. Навчати «Оптимусів» новим діям можна на власному прикладі — вони копіюватимуть людські рухи завдяки системі захоплення руху.

Tesla / YouTube

Чим займаються людиноподібні роботи (поки не повстають)

🚆Гігантський людиноподібний робот з Японії попрацював на залізниці. Ним керували у віртуальній реальності

🏺Американський людиноподібний робот-дайвер дістав зі дна Середземного моря давню вазу

🚁А китайські інженери наділили свого людиноподібного робота ще і парою вентиляторів, щоб він міг літати. Поки у повітрі робот тримається всього 20 секунд