Квадрокоптери запропонували запускати з підводних човнів

Ізраїльська компанія SpearUAV представила військовий дрон, який можна у капсулі запускати з підводних платформ. Згідно з замислом, квадрокоптер розкривається з капсули або одразу при запуску, або через деякий час, залишаючись у ній на плаву. Концепцію SpearUAV представила у відео на своєму YouTube-каналі.

SpearUAV

SpearUAV

Ізраїльська компанія SpearUAV спеціалізується на розробці дронів, закритих у капсулах, що дасть можливість запускати їх з повітря, води і суші та швидше доставляти до місця розгортання. І цього разу компанія представила капсулу, у який дрон може ховатися до 24 годин, хитаючись на хвилях.

Згідно з відео, де SpearUAV показує нову систему Ninox 103 UW Sub-to-Air, видно, що квадрокоптер можна запустити як одразу з підводної платформи, подібно тому, як це вміють інші їхні дрони. Однак можна і лишити його у капсулі у воді, звідки він за потреби вилетить самостійно. Як пише SpearUAV, дальність польоту дрона складає 10 кілометрів, а час автономної роботи — 45 хвилин. Відомо, що він має електронно-оптичні та інфрачервоні датчики для розвідки.

SpearUAV

Ми вже розповідали про таку концепцію для запуску дронів, яка допоможе скоротити час на їхнє розгортання і допоможе дістатися більших висот. Американські інженери запустили свій дрон також у формі капсули зі складеними гвинтами, але не з підводного човна, а з пневматичної гармати.

Як ще можна скласти дрон?

🎒Мультикоптер Hera можна скласти у рюкзак, якщо скласти йому гвинти. А враховуючи, що він вантажний, то потім зможе і сам цей рюкзак понести

🗞️А іншому американському дрону можна скласти два з чотирьох гвинтів і також змусити його підняти ними невеликий вантаж

🐛Також дрон можна помістити у пару гусениць та пустити його кататися полем у вільний від польотів час


Фото в анонсі: SpearUAV