Дрон зловив інший дрон у тенета та забрав з собою

Європейський проєкт AUDROS запропонував протидронову систему, яка передбачає лови ворожих безпілотників іншим дроном. Октокоптер Eagle One має систему виявлення дронів, за якими може самостійно злетіти і зловити в тенета. Непроханий безпілотник заплутається у мотузках, а Eagle One підхопить його з собою і повернеться на свою платформу. Більше можна дізнатися на сайті польської компанії Dronehub, яка відповідає за док-станцію для дрона. Як повідомляє видання New Atlas, систему вже випробували у Чехії.

Dronehub

Dronehub

AUDROS (AUtonomous DROne System) — це нова система боротьби з безпілотниками «дрон проти дрона», яка на відміну від більшості, пропонує не збивання ворожого літального засобу, а безпечніші лови. Ідея полягає у тому, щоб розроблений чеською компанією Fly4Future автономний октокоптер Eagle One за допомогою док-станції від польських розробників Dronehub, самостійно здійснював патрулювання та, за необхідності, ловив інші безпілотники. Для цього він здатний розгорнути знизу свого корпусу «тенета» — мотузки, у яких ворожий дрон має заплутатися. Причому вони лишаються зачепленими за Eagle One, тож захоплений дрон не постраждає і не стане раптовою небезпекою, що падає з неба.

Час польоту дрона складає 45 хвилин, однак завдяки станції, яка пропонує зміну батареї дрона за дві хвилини, його час роботи необмежений. Як заявляє компанія, Eagle One зможе долати до 35 кілометрів за швидкості вітру до 15 метрів на секунду, покриваючи 40 гектарів за пів години. Дальність польоту скорочується до 15 кілометрів із повним навантаженням октокоптера у п'ять кілограмів. Док-станція Dronehub зберігає дрон всередині, розкриваючи для нього сховище.

Окрім як збивати дрони іншими дронами, використовуються і технології глушіння сигналів, які мають на меті збивати безпілотники якщо не на землю, то з пантелику. І британській компанії QinetiQ вдалося обійти це обмеження, навчившись керувати дроном за допомогою лазера.

Як виживають дрони?

🦿Дрон на майже анатомічно точних пташиних ніжках може присісти на гілку і економити заряд

🐟Інша команда інженерів підгледіла рішення у риб та створила для свого дрона наліпку, яка приліпить його до іншого робота

🎥А раптом коптер надумає падати, наприклад втративши гвинт, камера навіть під час крутіння врятує його, допомігши оцінити положення