Дрон Ingenuity насмітив у польоті на Марсі

Переглядаючи знімки, які отримав марсіанський дрон Ingenuity під час свого 33 польоту, вдалося побачити, як від нього відвалився шматок якогось матеріалу та впав на поверхню планети. Попередній аналіз стану Ingenuity говорить, що від нього нічого не відпадало, тому команда місії шукатиме джерело сміття, яке дрон розніс Червоною планетою. Про невідомі рештки сміття на своєму сайті повідомило NASA.

Дивіться у верхній лівий кут. NASA/JPL-Caltech

Дивіться у верхній лівий кут. NASA/JPL-Caltech


👋Підпишіться на нас у Telegram, Instagram, Facebook або Viber! А ще в нас є YouTube-канал!


24 вересня привезений із ровером «Персеверанс» дрон Ingenuity здійснив свій 33 політ в атмосфері Червоної планети. Він здолав відстань у 111 метрів за 55,2 секунди і, як зазвичай, зробив на свою навігаційну камеру кілька знімків. У них відшукали невеликий фрагмент сміття, який впав з опори дрона на поверхню планети. Точно сказати, що саме це було, складно. Однак в NASA пишуть, що згідно з даними про політ, ознак пошкодження самого Ingenuity немає.

Закинута на Марс техніка доволі часто знаходить своє ж сміття, досліджуючи планету. Наприклад, ми розповідали про «звалище» решток посадкової системи «Персеверанса» за два кілометри від місця приземлення. Та і сам Ingenuity знаходив рештки парашута, який допоміг їм з ровером приземлятися на Червоній планеті.