Чоловік заштовхав у воду кита когію, що викинувся на берег. Їй одразу відкусила голову акула

У Новій Зеландії чоловік спробував урятувати самку кита когії короткоголової, яка викинулася на берег, заштовхавши її назад у воду. Однак одразу після цього у воді поруч з'явилася біла акула, що відкусила когії голову. Із самкою було її дитинча, яке піддали евтаназії. Про випадок повідомило видання Hawkes Bay Today.

Голова когії короткоголової (не пов'язаної з випадком у Новій Зеландії). Martina Nolte / Wikimedia Commons

Голова когії короткоголової (не пов'язаної з випадком у Новій Зеландії). Martina Nolte / Wikimedia Commons

Що відомо про випадок?

Свідки повідомили поліції, що на півострові Махія у неділю 25 лютого самка короткоголової когії (Kogia breviceps) неодноразово намагалася викинутися на берег разом зі своїм дитинчам. Один із чоловіків спробував урятувати тварин та повернув триметрову самку до води. Та одразу після цього поруч з'явилася п'ятиметрова біла акула, яка блискавично швидко штовхнула когію, а тоді з'явилася на поверхні води з її головою. Вода навколо зафарбувалася у червоний колір і десь через 30 секунд акула повернулася та забрала решту туші когії. Чоловік зумів вийти з води неушкодженим.

Тіло дитинчати когії після евтаназії зберегли замороженим, щоб дослідити. Це може допомогти знайти підказки, чому тварини намагалися вийти на берег. Вчені припускають, що виною небезпечній поведінці є потепління океану.