Японці підняли у повітря три сотні дронів на підтримку України

Японська компанія Red Cliff провела масштабне шоу дронів на підтримку України. У парку міста Наґара в повітря здійняли 300 підсвічених коптерів, які намалювали у нічному небі послання з Японії до України. Завдяки дронам у небі з'явився український прапор, заклики до миру та напис «Pray For Ukraine». За словами організаторів, фотографії з шоу планують продати як NFT, а отримані кошти передати на гуманітарну допомогу українцям. Відео з шоу компанія опублікувала на своєму YouTube-каналі, а увагу на нього звернуло японське видання RobotStart.

レッドクリフ / YouTube

レッドクリフ / YouTube

Ми багато пишемо про сфери, де стали корисними дрони, окрім розважального сегмента. Однак і тут вони зайняли свою нішу — яскраві світлові шоу з сотнями дронів, які синхронно здіймаються у повітря. Для таких шоу необхідне програмне забезпечення, яке допоможе скерувати безпілотники так, щоб вони і забезпечили потрібну «хореографію» чи картинку, та при цьому не збили і не здули один одного з місця. І цього разу за допомогою дронів свою підтримку Україні вирішила висловити японська компанія-організатор подібних шоу Red Cliff.

Соняшник як символ України. レッドクリフ / YouTube

Соняшник як символ України. レッドクリフ / YouTube

30 березня у парку міста Наґара префектури Тіба три сотні дронів намалювали на тлі нічного неба український прапор, антивоєнні заклики, як-то «Ні війні» (No war), «Молись за Україну» (Pray For Ukraine), а також соняшник як символ України. За словами організаторів, вони прагнули використати таке яскраве шоу дронів як можливість привернути увагу до війни в Україні. Також вони планують продати фотографії з шоу як NFT, а отримані кошти передати на гуманітарну допомогу українцям.

レッドクリフ / YouTube

Раніше ми також розповідали про успіхи дронів у співпраці. Наприклад, рій 40-грамових дронів скооперувався, щоб знайти джерело витоку газу.


Фото в анонсі: レッドクリフ / YouTube