Південна Африка заборонить розплідники левів

Південноафриканська республіка оголосила плани заборонити комерційне розведення левів. Найперше, рішення покликане припинити бізнес з утримання та розведення у неволі левів як об'єктів полювання. Зараз воно чекає на втілення у вигляді закону, після чого заводчики матимуть два роки, щоб добровільно відійти від бізнесу, перш ніж за нього почнуть карати. Про це повідомило AFP.

World Animal Protection

World Animal Protection


👋 Слідкуйте за наукою разом з нами — підписуйтеся на наш телеграм та інстаграм, буде цікаво!


Що передувало рішенню?

У дикій природі Південної Африки живе близько 3 500 левів, однак у неволі їх утримується суттєво більше. Зараз на приблизно 350 фермах по всій Південноафриканській республіці живе від 8 до 12 тисяч левів, причому часто у непідхожих для них умовах, як не раз встановили зоозахисні групи. Значна частина цих тварин розводиться для полювання — заможні мисливці, переважно іноземці, готові платити тисячі доларів за можливість вбити лева. При цьому шкіру чи голову вбитої тварини часто везуть додому як трофеї. Попри те, що у багатьох країнах Європи, в США та Австралії заборонили ввіз подібних трофеїв, високоприбутковій індустрії це не суттєво нашкодило. Тож рішенням заборонити розведення левів Південна Африка намагається досягти вагоміших результатів.

  • Диким левам на окремих територіях Африки зараз теж нелегко, причому не обов'язково безпосередньо через людей. Через поширення чужорідних мурах у савані поменшало дерев, тому левам стало важче полювати на зебр і вони перейшли на небезпечніших буйволів.