Пілот політав у коптері на турбореактивних двигунах

Компанія Zapata, заснована французьким винахідником гідропольотних «флайбордів» Френкі Запатою, представила новий пілотований літальний засіб. Це схожий на мультикоптер апарат, який має 10 турбореактивних двигунів і може розвивати з ними швидкість до 250 кілометрів на годину. Поки у польоті його випробував лише сам Запата, а більше про JetRacer можна дізнатися на сайті компанії.

Zapata / YouTube

Zapata / YouTube

Френкі Запата (Franky Zapata) — французький пілот гідроциклу і засновник компанії Zapata, відомої розробкою літальних платформ флайбордів Flyboard Air. І цього разу він представив свої навички пілотування у швидкісному судні вертикального зльоту і посадки JetRacer, оснащеному десятком турбореактивними двигунами. Під час політних випробувань Запата не лише злетів на JetRacer та здійснив успішну посадку, а і показав переворот у повітрі. Як заявляє компанія, JetRacer здатен підійматися на три кілометри вгору, чого пілот не продемонстрував. Максимально можлива швидкість складає 250 кілометрів на годину, а вантажність — 200 кілограмів.

Крісло пілота у JetRacer відкрити, а двигуни по два розміщені по чотири боки навколо, а також по одному по боках біля самого крісла. Запата зазначає, що JetRacer призначений як цивільних, так військових цілей, а завдання конструкції – бути швидкісною та водночас маневровою. JetRacer витримає сильні вітри, здатен до автономного польоту та зможе продовжити рух навіть за двох неробочих двигунів з десяти.

Zapata / YouTube

На чому цікавому можна політати?

🛹Корейські інженери представили говерборд, який покатає на надувних подушках

🛸Американський стартап пропонує послуги аеротаксі-літаючої тарілки

🛫А німецька компанія Volocopter повідомила про успіх першого польоту свого літакоподібного аеротаксі