Volocopter вперше випробувала у польоті своє аеротаксі

Німецька компанія Volocopter повідомила про успіх першого польоту свого аеротаксі VoloConnect. Це електричний літальний апарат вертикального зльоту і приземлення із крилами як у літака. У ньому може поміститися чотири пасажири, однак випробування були без екіпажа. Про політ компанія повідомила на своєму сайті.

Volocopter 

Volocopter

Концепція повітряного транспорту вертикального зльоту та посадки стала особливо популярна, адже такі засоби менш вибагливі до злітно-посадкових майданчиків і зможуть працювати в умовах міста. Німецька компанія Volocopter одна із багатьох, хто займається розробкою аеротаксі такого типу. VoloConnect — це одна із моделей такого транспорту, яку пропонує компанія. Це чотиримісний апарат, який для зльоту і посадки використовує шість гвинтів, а також має два рушійні двигуни у задній частині. Гвинти розміщені по три на балках, що з'єднують крила. Загалом конструкція VoloConnect нагадує біплан.

Як зазначає Volocopter, максимальна швидкість, яку зможе розвинути VoloConnect, складає до 250 кілометрів на годину, а крейсерська — 180 кілометрів на годину. Акумулятори зможуть забезпечити політ на відстань до 100 кілометрів, чого вистачить на пересування між містами.

Про перший тестовий політ VoloConnect відомо небагато — компанія відмічає, що він тривав дві хвилини і 14 секунд. Ввести в експлуатацію таксі мають до 2026 року.

Volocopter 

Ми вже розповідали про один із варіантів, яким може виглядати міський транспорт майбутнього. Наприклад, американський стартап Zeva пропонує для цього форму літаючої тарілки. Вона також пройшла перші політні випробування і також поки лише з манекеном.


Фото в анонсі: Volocopter