Перший японський місячний модуль дістався орбіти Місяця

Японський місячний посадковий модуль Hakuto-R дістався зони гравітаційного впливу Місяця. Успішний маневр вивів апарат на орбіту супутника, куди модуль доставляє перший арабський місяцехід. Наприкінці квітня Hakuto-R має висадитися на поверхню Місяця, повідомляє компанія-розробник ispace.

ispace

ispace

Що це за місія?

У грудні минулого року посадковий модуль Hakuto-R рушив у космос на ракеті-носії SpaceX Falcon 9. Це перша приватна японська місія, а також перша для Японії висадка на Місяць. Hakuto-R розробляє компанія ispace, яка планує надавати послуги з доставки до 30 кілограмів корисного навантаження на супутник. Для демонстрації можливостей модуля у ході цієї місії Hakuto-R доставить на Місяць перший місяцехід Об'єднаних Арабських Еміратів «Рашид».

За повідомленням ispace, 21 березня о 03:24 за київським часом Hakuto-R здійснив свій перший маневр для виходу на орбіту Місяця. Попереду в модуля ще кілька маневрів, перш ніж він висадиться на поверхню супутника, що планується вже наприкінці квітня.

План місії. Наразі завершився 7 етап. ispace

План місії. Наразі завершився 7 етап. ispace

Раніше ми розповідали про початок збирання американського місяцехода VIPER. Він шукатиме водяну кригу на південному полюсі супутника.