Кіста біля спинного мозку стала причиною передчасних еякуляцій у чоловіка

Лікарі з'ясували, що передчасні та болючі еякуляції у їхнього пацієнта спричинила кіста біля спинного мозку. Як показало обстеження, новоутворення стискало корінці спинномозкових нервів, які відповідають за чутливість та роботу м'язів у ділянці тазу. Хірургічне видалення кісти допомогло чоловікові зменшити симптоми, а лікарі зробили висновок про доцільність обстеження хребта у пацієнтів зі скаргами на сексуальну дисфункцію. Опис випадку опублікований у журналі Archives of Sexual Behavior.

МРТ-скан чоловіка, на якому лікарі побачили кісту. Yuanyuan Liu et al. / Archives of Sexual Behavior, 2024

МРТ-скан чоловіка, на якому лікарі побачили кісту. Yuanyuan Liu et al. / Archives of Sexual Behavior, 2024


👋 Слідкуйте за наукою разом з нами — підписуйтеся на наш телеграм та інстаграм, буде цікаво!


Від чого страждав пацієнт?

Лікарі Південно-східного університету у Китаї повідомили, що до них звернувся 32-річний чоловік зі скаргами протягом останніх двох років на передчасну еякуляцію (її зазвичай визначають як досягнення оргазму за одну хвилину чи менше від початку стимуляції), що супроводжувалася болем. Також він мав епізоди болючої ерекції без будь-якої стимуляції та біль у тазовій ділянці.

Обстеження за допомогою магнітно-резонансної томографії (МРТ) показало, що у чоловіка кіста Тарлова — наповнене рідиною новоутворення, найчастіше у ділянці крижової кістки. Здебільшого воно не проявляється жодним чином, але в рідкісних випадках, коли стискає корінці спинномозкових нервів, то може виказувати себе різними неврологічними симптомами, зокрема сексуальною дисфункцією. Лікарі прооперували пацієнта, видаливши кісту, і за пів року його скарги зменшилися: біль у тазу став слабшим, а настання еякуляції вдалося відкласти до п'яти хвилин. Тож лікарі висновують, що видалення кісти Тарлова може принести користь пацієнтам із передчасною еякуляцією.

  • Інший чоловік, що страждав від болючої тривалої ерекції пройшов через ще важчу операцію — йому довелося ампутувати пеніс, оскільки жодні інші підходи до усунення ерекції не працювали.