Електромобіль розігнався з місця до сотні кілометрів на годину за 0,956 секунди

Швейцарський перегоновий електромобіль Mythen розігнався з нуля до ста кілометрів на годину за 0,956 секунди. Результат потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як найбільше прискорення серед електромобілів, розповідає видання New Atlas.

ETH Zürich / Youtube

ETH Zürich / Youtube

Як авто це вдалося?

Mythen вручну зібрали студенти зі Швейцарської вищої технічної школи Цюриха. Авто важить 140 кілограмів та має по електромотору на кожне з чотирьох коліс, які дають сумарну потужність до 240 кіловатів. Покращити прискорення також допомогло збільшення зчеплення коліс авто із землею, якого студенти добилися за допомогою вакуумної системи з вентилятором. Вона допомагає краще притискати днище Mythen донизу, витягуючи повітря. Завдяки цьому зчеплення посилюється вдвічі, що покращує прискорення. Результат Mythen побив торішній рекорд команди студентів Штутгартського університету, яким для того, щоб розігнатися до ста кілометрів на годину знадобилося 1,461 секунди.

  • Ще один рекорд у перегонах, щоправда дронів, вдалося поставити безпілотнику зі швейцарською системою штучного інтелекту. Він став першим дроном зі ШІ, який обійшов дрони операторів-людей.