Екзоскелет дозволив ходити людині на інвалідному візку

Французька компанія Wandercraft представила екзоскелет, який дасть можливість ходити людям, що користуються візком. Екзоскелет підтримує людину під час стояння та допомагає пересуватися. Наразі компанія розпочала дослідницьку програму, щоб оцінити ефективність екзоскелета у людей з травмами спинного мозку чи хворобами, які уражають рухові нейрони. Про це розповіло видання New Scientist.

Пересування пацієнта в екзоскелеті. New Scientist / YouTube

Пересування пацієнта в екзоскелеті. New Scientist / YouTube

Як працює екзоскелет?

Екзоскелет Atalante X кріпиться на ноги, а також за торс і руки, підтримуючи користувача у спині. Керувати його рухом можна за допомогою ручного контролера. Поки екзоскелет лише випробовують, однак розробники сподіваються, що він допоможе людям відновлювати здатність до пересування, наприклад, після інсультів, а також сприятиме відновленню спинного мозку після травм.

  • Відновити можливість ходити та навіть їздити на лежачому велосипеді паралізованим людям може також електростимуляція. Імплантація до спинного мозку електродів стимулює корінці спинного мозку, завдяки чому він активує м'язи, потрібні для певних рухів.