Двоногий робот Digit отримав голову і нові руки для носіння речей

Компанія Agility Robotics показала оновленого робота Digit. Він отримав голову з очима, які можуть виражати емоції, а також руки з рухомими маніпуляторами, щоб Digit було простіше переносити вантажі та передавати їх з рук в руки. Нового робота компанія представила у відео на своєму ютуб-каналі.

Agility Robotics / YouTube

Agility Robotics / YouTube

Що це за робот?

Робота Digit компанія Agility Robotics розробляє з 2019 року на основі свого робота Кессі. На відміну від Кессі, Digit має торс і руки, а на відміну від решти подібних роботів, його ноги мають три ступені свободи в стегнах, гнучкі, потужні щиколотки та коліна, що вивернуті назад. Так він є більш стійким та краще балансує під час руху, що дозволяє пересуватися і по незручних поверхнях, як-от галька, бордюри чи трава. У 2021 році Digit навчили пересуватися повністю автономно, обходячи перешкоди. Тепер розробники показали його новий дизайн та нарешті додали роботу голову.

Раніше на місці голови у Digit знаходився лідар, який допомагає роботу самостійно пересуватися. Тепер його розмістили у шиї робота, а на голові зробили пару очей, якими робот зможе виражати емоції. Це має полегшити людям співпрацю з роботом в одному середовищі, зокрема краще розуміти його наміри.

Щоб робот краще справлявся з роботою з вантажами, для Digit розробили рухомі маніпулятори, які дають змогу міцніше тримати предмети. Наприклад, контейнери, які робот може переносити, а також приймати чи передавати в руки людей. Зріст робота складає 175 сантиметрів, вага — 65 кілограмів, а максимальна вага, яку він може підняти, — 16 кілограмів. Працювати Digit може, за словами розробників, 16 годин.

Agility Robotics / YouTube

Agility Robotics / YouTube

Раніше ми розповідали про гігантського людиноподібного робота від японських інженерів, який зможе працювати на залізниці. Керуватиме ним оператор в окулярах віртуальної реальності.