Австралійські фермери виростили найбільшу у світі лохину

На одній з австралійських ферм виростили лохину із рекордно великими плодами, через що її внесли у Книгу рекордів Гіннеса. Одна її ягода була приблизно у 10 разів більша за звичайну, сягаючи 4 сантиметрів у ширину і 20,4 грама у вазі. Попередній рекорд належав іншій австралійській лохині з вагою у 16,2 грама. Про нове досягнення повідомляє BBC.

Costa Group

Costa Group


👋 Слідкуйте за наукою разом з нами — підписуйтеся на наш телеграм та інстаграм, буде цікаво!


Що за лохина дала такі великі плоди?

Рослина була сорту «Етерна», яку нещодавно вивели, щоб задовольнити потреби споживачів у більших ягодах. Та настільки великих плодів від неї ніхто не очікував. Вона і дотепер давала великі ягоди, однак цьогорічні погодні умови на півночі Нового Південного Вельсу, імовірно, особливо посприяли урожаю.

Costa Berries

Costa Berries

Фермери розповіли, що не стали куштувати рекордну ягоду лохини, зберігши її як сувенір. Натомість вони з'їли інші теж незвичайно великі плоди з куща та повідомили, що сорт «Етерна» попри розміри не поступається у смакових якостях іншим сортам. Вона так само має приємний хрускіт і характерний лохині аромат.

  • У Книгу рекордів Гіннеса нещодавно потрапив і перець. Щоправда, не за розмір, а за надзвичайну гостроту, яка у тисячі разів більша за звичні нам гострі перці на кшталт халапеньйо.