Перший японський місячний модуль надіслав своє перше фото

Джерело: ispace

Своє перше фото з космосу надіслав японський місячний посадковий модуль Hakuto-R. На світлину потрапив серп Землі. Це перший апарат для Японії, що планує дістатися Місяця. Фото компанія опублікувала у своєму Twitter.

ispace / Twitter

Що це за фото?

Світлину із серпом Землі приблизно через 19 годин після відділення від ракети-носія Falcon 9 надіслав місячний посадковий модуль Hakuto-R. Він належить японській компанії ispace та є першою місією з висадки на Місяць для Японії. За планами місії, вже у квітні наступного року модуль висадиться на супутнику і стане також першим комерційним апаратом, що потрапить на Місяць.

Як пише у своєму Twitter-акаунті компанія, наразі модуль зберігає стабільне положення та живлення, а після завершення перевірки роботи його систем, ispace обере час для його першого маневру для коригування курсу.

Шлях, запланований для модуля. ispace

Що це за місія?

Hakuto-R призначений для доставки на супутник корисних навантажень вагою до 30 кілограмів. Цього разу він доставить на Місяць ровер «Рашид», який є першим місяцеходом для Об'єднаних Арабських Еміратів.

ispace

У космос Hakuto-R 11 грудня відправила ракета-носій компанії SpaceX Falcon 9. Разом з модулем ракета доставила і кубсат Lunar Flashlight від NASA, який займеться пошуками водяної криги на Місяці.