Перший японський місячний модуль надіслав своє перше фото

Своє перше фото з космосу надіслав японський місячний посадковий модуль Hakuto-R. На світлину потрапив серп Землі. Це перший апарат для Японії, що планує дістатися Місяця. Фото компанія опублікувала у своєму Twitter.

ispace / Twitter

ispace / Twitter

Що це за фото?

Світлину із серпом Землі приблизно через 19 годин після відділення від ракети-носія Falcon 9 надіслав місячний посадковий модуль Hakuto-R. Він належить японській компанії ispace та є першою місією з висадки на Місяць для Японії. За планами місії, вже у квітні наступного року модуль висадиться на супутнику і стане також першим комерційним апаратом, що потрапить на Місяць.

Як пише у своєму Twitter-акаунті компанія, наразі модуль зберігає стабільне положення та живлення, а після завершення перевірки роботи його систем, ispace обере час для його першого маневру для коригування курсу.

Шлях, запланований для модуля. ispace

Шлях, запланований для модуля. ispace

Що це за місія?

Hakuto-R призначений для доставки на супутник корисних навантажень вагою до 30 кілограмів. Цього разу він доставить на Місяць ровер «Рашид», який є першим місяцеходом для Об'єднаних Арабських Еміратів.

ispace

ispace

У космос Hakuto-R 11 грудня відправила ракета-носій компанії SpaceX Falcon 9. Разом з модулем ракета доставила і кубсат Lunar Flashlight від NASA, який займеться пошуками водяної криги на Місяці.