У США ракун примерз хутром між ногами до рейок

У США залізничник із колегами урятував дикого ракуна, який примерз хутром поміж ніг до рейки. Тварину вдалося звільнити за допомогою теплої води, після чого вона зникла в темноті лісу. На випадок звернуло увагу видання Daily Mail.

Buddy the Brave / YouTube

Що сталося з ракуном?

У кінці минулого грудня працівник залізниці в американському місті Кочрен, Джорджія, натрапив на ракуна північного (Procyon lotor), що сидить прямо на одній із рейок, та зняв його на відео. З'ясувалося, тварина застрягла, примерзнувши до рейки хутром поміж ніг. Чоловік не покинув його в біді й вирішив допомогти. Він почав лити під його зад теплу воду, а колега у той час намагався його визволити лопатою. Після приблизно п'яти хвилин старань ракун звільнився. Він швидко зістрибнув із рейки, залишивши на ній трохи примерзлого хутра, та побіг до лісу.

Чому тварина примерзла?

Коли залізничник зустрів тварину, надворі було близько -12 градусів Цельсія. Не зрозуміло, як довго вона пробула примерзлою до рейки і як там опинилися.

Самці диких ракунів ведуть поодиноке життя та намагаються уникати відкритих просторів, живучи в норах чи порожнинах дерев. Однак через руйнування їхнього оселища, як-от вирубкою лісів, ракуни часто змушені шукати собі їжу й прихисток у небезпечному для них міському середовищі. Імовірно, це штовхнуло нещасного ракуна перетнути залізничну дорогу, але коли він перелізав через рейку, то затримався надто довго або присів, тож примерз.

Не лише зимові рейки становлять небезпеку для їхнього хутра. Раніше ми розповідали, як гострочубу синицю застали за вищипуванням волосся із живого ракуна, який саме обідав.