У китайському зоопарку розтовстів леопард

У зоопарку китайського міста Паньчжихуа помітили розтовстілого леопарда. Увагу до тварини привернуло відео одного із відвідувачів, на якому помітно гладкого леопарда у своїй загорожі, що, здається, важко дихає. Його вже жартівливо порівняли з персонажем мультфільму «Зоотрополіс» — поліцейським гепардом із зайвою вагою. Однак багато хто занепокоївся через стан здоров'я розповнілого леопарда. Представники зоопарку сказали, що вже займаються розв'язанням проблеми, повідомляє 6park.

Розповнілий леопард у зоопарку. Thecover.cn

Розповнілий леопард у зоопарку. Thecover.cn


👋 Слідкуйте за наукою разом з нами — підписуйтеся на наш телеграм та інстаграм, буде цікаво!


Чому леопард розтовстів?

Згідно з офіційним повідомленням представників парку, зайва вага леопарда (Panthera pardus) частково обумовлена його віком. Він потрапив у зоопарк у 2010 році і зараз йому вже 16 років, що еквівалентно похилому віку у людей. Окрім цього, його загорожа дає обмежену можливість вести фізично активне життя, через що також зростає ризик набору вагу. Зрештою, леопард має пухку шерсть, через яку виглядає товстішим, ніж є, кажуть співробітники парку.

Розповнілий леопард у зоопарку. Thecover.cn

Розповнілий леопард у зоопарку. Thecover.cn

Зараз у парку живе двоє леопардів і обидва їдять яловичину, курчатину та кролятину. Вони регулярно проходять медогляд ветеринарами, які попри зайву вагу тварини відмітили, що її організм функціонує нормально. Проте, деякі відвідувачі відмітили, що й інші тварини у зоопарку погладшали, зокрема ведмеді. Після розголосу з леопардом представники зоопарку повідомили, що планують допомогти своїм товстим тваринам схуднути через зміну в годуванні та покращенні фізичної активності.

  • Раніше з'ясувалося, що неволі дикі кішки також можуть стикатися з ослабленням кісток через недостатню фізичну активність. Це є ще одним доводом на користь того, що тваринам варто збагачувати середовище та заохочувати їх рухатися.