У Флориді з п'ятиметрового пітона дістали півтораметрового алігатора

Геонауковиця Розі Мур (Rosie Moore) виставила у своєму акаунті в інстаграмі відео, на якому з бірманського пітона витягають цілого півтораметрового алігатора. Тварину знайшли у нацпарку Еверглейдс, що у Флориді, де вони становлять загрозу місцевій природі.

rosiemoore / Instagram

rosiemoore / Instagram


👋 Підпишіться на наш телеграм-канал! А ще у нас є ютуб 🎬


У дописі вченої мова йде про бірманського пітона (Python molurus bivittatus) довжиною близько п'ять метрів. Його батьківщиною є Південно-Східна Азія, але вид прижився і в Флориді, де визнаний інвазійним, тому підлягає евтаназії при виявленні. Конкретно цього пітона доставили до лабораторії вчених уже мертвим для дослідження, зокрема вмісту його вкрай наповненого живота. Розтин показав, що незадовго перед смертю змія поживилася півтораметровим алігатором, ковтнувши його цілого, як це і властиво пітонам.

rosiemoore / Instagram

Змій уже не раз заставали за поїданням алігаторів, а тим більше, що бірманські пітони невибагливі до їжі. Через це, а також відносно довгу тривалість життя і швидке розмноження, вони масово винищують та витісняють місцеву фауну Флориди, ставлячи під загрозу існування її популяцій.

Більше про загрозу від інвазійних видів і як людина свідомо й несвідомо сприяє їхньому поширенню читайте у нашому матеріалі «Біологічні інвазії».