Прив'язана до дрона сосиска допомогла врятувати собаку з болота

Британські рятівники Denmead Drone Search & Rescue, які допомагають у пошуку домашніх тварин, що загубилися, врятували собаку на ім'я Міллі, яка опинилася під загрозою потрапити під приплив. Вона боялася людей, тому підкликати її ближче, щоб забрати її, не вдавалося, повідомляє видання The Guardian. Але вона побігла за прив'язаною до дрона рятівників сосискою, завдяки чому її на човні витягнули на сушу.

DDSAR / Solent

DDSAR / Solent

Почасти ми пишемо про дрони з технічної точки зору: як навчити їх краще орієнтуватися, як знизити їхню залежність від заряду акумулятора, підвищити ефективність польоту чи зменшити ризик від руйнування у разі зіткнення з перешкодою. Однак сьогодні дрони вже займають не лише розважальну нішу, а використовують їх не лише фотографи.

Так цього разу за допомогою дрона вдалося врятувати британського тер'єра на ім'я Міллі, який втік з дому та опинився на болотяному прибережному клаптику суші, який міг зникнути через приплив, який почався. Міллі виявилася дуже боязкою твариною, тому відмовлялася підійти до рятувальників, які намагалися вивезти її з небезпечного місця на моторному човні.

Тому рятівна група Denmead Drone Search & Rescue, яка за допомогою дронів зазвичай лише допомагає відшукати домашніх улюбленців, що загубилися у графстві Гемпшир, що на півдні Англії, вирішила випробувати інший підхід. Вони прикріпили до дрона сосиску у надії, що Міллі піде на запах і таким чином наблизиться до безпечнішої частини берега, звідки її вже зможуть забрати.

Команда уточнила правила британського управління громадської авіації та максимальну злітну масу свого дрона і з'ясувала, що він зможе полетіти з однією сосискою на борту. Оскільки Міллі була голодна, це спрацювало, виманивши її від небезпеки припливу на височину. Втім, хоч ласощі і спрацювали, Міллі знову втекла, але вже на безпечній території її знайшла господиня. Зараз Міллі вдома, а організатори порятунку повідомляють, що тепер матимуть на увазі цей трюк, щоб скористатися ним в інших рятувальних операціях.

Guardian News / YouTube

Це не перший пес, врятований дроном. Наприклад, влада Іспанії дала дозвіл на використання дронів для евакуації собак з острова Ла Пальма, на якому сталося виверження вулкану Кумбре-В'єха. Спершу дрони допомагали відстежувати собак у зоні лиха та доставляли їм їжу і воду, однак потім їх вирішили ще і перевозити у безпечніше місце за допомогою сітки. Також ми розповідали про дрон, який пристосували до участі у гасінні пожеж — він зможе закидувати у вікна капсулу з вогнегасною сумішшю, щоб вигравати час для рятувальників.


Фото в анонсі: DDSAR / Solent