NASA відклало запуск ракети SLS. Це мав бути старт програми «Артеміда»

Відкладено запуск ракети-носія SLS, яка відправляє у космос корабель «Оріон» в рамках програми NASA з повернення людей на Місяць «Артеміда». Під час підготовки до польоту, трансляція якої велася на каналі NASA, відбулося кілька заминок, зокрема із заправленням водню. NASA не вдалося виправити проблему із витоком палива у третьому двигуні. Наступне вікно для запуску з'явиться 3 вересня.

NASA

NASA

Надважка ракета-носій SLS (Space Launch System) має злетіти із кораблем «Оріон», який у ході місії подолає відстань у 450 000 кілометрів від Землі та здійснивши оберт, покине орбіту планети і направиться на Місяць принаймні на тиждень. За цим має бути ще один гравітаційний маневр, який дозволить повернутися на Землю. У разі успіху місії, «Оріон» залишатиметься у космосі довше, ніж будь-який інший космічний корабель, повернувшись на Землю без стикування з МКС за понад 40 днів перебування у космосі.

«Артеміда-1» — це перша місія NASA з програми з «повернення людей на Місяць». Запуск безпілотний, однак на борту «Оріона» є пара манекенів Хельга і Зохар, з усіма необхідними для відстеження людського здоров'я датчиками, а також десяток супутників-кубсатів, які мають відділитися за кілька годин після запуску.

новина доповнюється.