Нацпарк Катмай оголосив переможця конкурсу Тиждень товстого ведмедя

Національний парк Катмай оголосив у своєму твіттері переможця конкурсу Тиждень товстого ведмедя — ним визначили самця, що за літо погладшав до 635 кілограмів. Це один із найбільших ведмедів парку.

747, цьогорічний переможець Тижня товстих ведмедів. Katmai National Park

747, цьогорічний переможець Тижня товстих ведмедів. Katmai National Park

Що за конкурс товстунів?

Бурі ведмеді (Ursus arctos) у Національному парку Катмай, що на Алясці, є одними з найбільших на Землі. Особливо в кінці року, коли наїдають собі якнайбільші боки, щоб мати достатньо жиру й успішно пережити зимову сплячку, під час якої не харчуються. З цієї нагоди нацпарк щоосені оголошує Тиждень товстого ведмедя, під час якого люди можуть проголосувати за улюбленого товстуна, який набрав найбільше ваги за теплі місяці.

Хто здобув перемогу?

Цьогоріч звання чемпіона віддали 635-кілограмовому самцю, представленому за номером 747 (хоча він ризикував не дійти до фіналу через спробу фальсифікації голосів!). Це вже друга його перемога, оскільки він був призером Тижня товстого ведмедя і 2020 року. Для цього 747 доклав немало зусиль. З кінця червня до середини вересня він майже щодня виходив ловити лосося під час нересту, ставши чудовим рибалкою, від'ївся і став домінантним самцем на річці, обійшовши давнього суперника, 856-го.

Однак на цьогорічному Тижні товстого ведмедя основним конкурентом, із яким 747 йшов ніздря в ніздрю, була молода самиця 901. Вона вперше брала участь у змаганні, але показала значний потенціал, швидко набираючи масу. Можливо, це тому, що вона чекає на первістків.

Самка 901 зі значним потенціалом. Katmai National Park

Самка 901 зі значним потенціалом. Katmai National Park