Модульний робот з дерев'яних гілок походив і потримав предмети

Американський інженер Девін Керолл показав платформу для створення модульних роботів. Для цього достатньо батарейок, дротів і зібраних на вулиці дерев'яних гілок, які можуть слугувати кінцівками і для пересування роботів, і для маніпуляцій іншими предметами. StickBot, як його назвав розробник, є гнучкою системою, яка дає можливість додавати чи прибирати її елементи залежно від запиту. А його перевагою є не лише творчий підхід, а і значне здешевлення створення роботів для простих, але різноманітних задач, пише про розробку видання Пенсильванського університету.

Робот з мотузок, дротів і гілок поповзав. University of Pennsylvania / YouTube

Робот з мотузок, дротів і гілок поповзав. University of Pennsylvania / YouTube

Дослідник з Пенсильванського університету Девін Керолл (Devin Carroll) показав платформу для створення роботів з підручних матеріалів. Цього разу ними стали гілки з дерев. У той час як деякі компоненти (такі як приводи і батарея) є невіддільною частиною робота, то залежно від цілі для робота, решту його конструкції можна замінювати різними конфігураціями палиць.

Наприклад, керований мобільним застосунком StickBot може переходити від режиму пересування, у якому гілки забезпечують «гусеничний рух», до маніпуляції предметами у «режимі захоплення», де гілки утворюють шарнірне з'єднання для хапання і утримування речей. Ідея Девіна полягає в тому, щоб спростити розробку роботів до підручних матеріалів та зробити їх гнучкими не лише у питанні виконання завдань, а і у площині вибору конструкції.

Робот з мотузок, дротів і гілок поповзав. University of Pennsylvania / YouTube

Девін не вперше ділиться подібними розробками. Ми розповідали про його робота IceBot, який повністю, якщо не враховувати електроніки, складається із криги. Тому міг би заміняти частини своєї конструкції одразу на місці, якщо його відправити, наприклад, на крижаний супутник Сатурна Енцелад чи полярні крижані шапки Марса.