Компанії Ілона Маска Neuralink дозволили випробувати вживлення чипів у мозок на людях

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) видало компанії Neuralink, що займається виробництвом чипів для вживлення у мозок, дозвіл на проведення досліджень на людях. Про це Neuralink повідомила у своєму твітері.

Чим займається Neuralink?

Neuralink — це медична дослідницька компанія, заснована Ілоном Маском у 2016 році. Її основною діяльністю є розробка інтерфейсу «мозок-комп'ютер», що включає створення чипів для вживлення у мозок. Технологгія дасть можливість лікувати наслідки травм головного і спинного мозку, а у майбутньому може допомогти взаємодіяти з, наприклад, смартфонами чи штучними кінцівками.

Вперше Neuralink подавала заявку до FDA на дозвіл провести випробування на людях у 2022 році,але отримала відмову. Як пише видання Reuters, FDA мала питання до літієвої батареї пристроїв, ризиків міграції частин імплантату в мозку, а також щодо безпечності вилучення пристрою з тканин мозку.

Раніше ми розповідали про випробування чипів Neuralink на мавпах. Як стверджувала компанія, з вживленим у мозок чипом мавпа змогла пограти у відеоігри подумки.